sunnuntai 22. tammikuuta 2006

Porkkanaiset röstiperunat (****)

Joskus sitä ihmettelee, miksi jotain ruokaa ei ole älynnyt kokeilla aikaisemmin. Yksi tämmöinen on ollut röstiperunat. Niinpä kun eilen ulkona paukkui pakkanen ja sisätilan mittari alkoi vajoamaan uhkaavasti alle mukavan huonelämpötilan, sytytin Louhettaren koekeittiössä puuhellaan tulen. Siinä puuhellan lämmön lumossa sulin ajatukselle kokeilla röstiperunoiden tekemistä. Ohjeen "päärungon" löysin joltain vegaanien keskustelupalstalta, mutta muuttelin ohjetta jonkin verran, koska halusin päästä eroon jääkaapin uumenista löytyneistä porkkanoista.

Näitä tarvitset:

  • n. 400 g perunoita

  • n. 100 g porkkanoita

  • 1 sipuli

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • paprikaa (jos en olisi halunnut koemaistattaa röstejä myös lapsille olisin laittanut joukkoon chilijauhetta ja punaista Tabasco-kastiketta.)

  • yrttipippuria (Santa Maria)


  1. Perunat ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Sipuli kuoritaan ja pilkotaan hienoksi.

  2. Kasvikset laitetaan kulhoon ja joukkoon sekoitetaan öljy ja mausteet.

  3. Nosta raasteesta kokkareita lusikalla lämpimälle pannulle ja litistä kokkareet pieniksi pihveiksi.

  4. Paista pannulla kiinteiksi ja kullanruskeiksi.

  5. Tarjoa röstit heti esim. kanan kanssa

Joissakin löytämissäni ohjeissa "röstitaikinaan" lisättiin myös kananmunaa ja/tai perunat olivat hieman esikypsennettyjä, mutta juttu toimi mainiosti ilman ko. lisäyksiäkin.

Raadin aikuisväestölle röstit maistuivat todella hyvin, mutta erityisen nirso pikkuväki oudoksui omituisia pihvejä. Heille olisi maistunut kuulemma kaupan porkkanaletut paremmin. Vaan röstejä teemme varmasti toistekin, mutta silloin täytyy kehitellä niiden kanssa vielä joku näpsäkkä kastike.

2 kommenttia:

  1. Myönnän olevani vuohenjuusoaddikti, mutta silti...röstiperunoihin hieman mukaan vuohenjuustoa, niin alkaa ihmeitä tapahtua :)

    VastaaPoista
  2. Hmmm. Meidän nirso koekeittiömme ei oikein ole innostunut vuohenjuustosta. Mutta ehkä se tosiaan voisi mennä "röstiperunataikinan" seassa...Kiitos vinkistä, Polkkapossu.

    VastaaPoista