sunnuntai 15. tammikuuta 2006

Aurinkoinen broilerikeitto (*****)

Tulisen takapotkun antava broilerikeitto tekee sielulle ja mielelle hyvää. Se on oivallinen ruoka hiihtoretken päätteeksi, mutta tekee terää myös talviflunsasta kärsivälle.

Keiton valmistaminen on helppoa ja siihen kuluu aikaa noin puolituntia. Keitosta tulee noin neljä isoa annosta.

Näitä tarvitset:

2 omenaa
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl maitoa
1 punainen paprika
2-3 valkosipulinkynttä
n. 350 g (hunaja)marinoituja broilersuikaleita
2 dl creme fraichea
öljyä
currya
tupsautus cayennepippuria
muutama tippa punaista Tabasco-kastiketta
mustapippuria
1/2 tl suola

  1. Paista suikaleet pannussa. Lisää kypsien suikaleiden joukkoon silputut sipulit ja valkosipulinkynnet se kuutioidut omenat. Anna paistua, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja omenat hiukan pehmenneet.

  2. Siirrä broilerit ja kasvikset kattilaan ja lisää jauhot. Sekoita. Lisää vesi, maito ja kanaliemikuutio sekä pilkotut paprikat sekä mausteet. Noudata varovaisuutta mausteiden kanssa, sillä keitosta voi helposti tulla liiankin tulista. Anna porista hiljaisessa lämpötilassa kymmenisen minuttia. Lisää lopuksi creme fraiche ja anna vielä kiehahtaa.

  3. Tarjoa leivän ja raikkaiden kasvisten kanssa. Keittoa voi myös hyvin lämmittää seuraavana päivänä, mutta muista että keiton tulisuusaste kasvaa tällöin hieman.

Louhettaren koekeittiön maistajat arvioivat keiton mauksi täydet viisi tähteä.

3 kommenttia:

  1. Reseptinne selvisi ankarasta testistä! ;)

    (http://hurina.blogspot.com/2006/01/ruokablogien-totuuden-hetki-ja.html)

    VastaaPoista
  2. Hei Hurina, mahtavaa että illallisenne oli onnistunut :-)

    VastaaPoista
  3. Tämä keitto on kyllä edelleenkin meidän perheen kestosuosikki. Tänäänki aion tätä tehdä :-)

    VastaaPoista