keskiviikko 25. tammikuuta 2006

Kanaa, kanaa, kanaa

Joku on varmasti ihmetellyt koekeittiömme ruokalajien broileripainotteisuutta. Keittiössämme on tosiaan menossa jokin broileriruokien kausi, vaikka toki aina bloggauksien välillä olemme syöneet sitä arkisista arkisinta "mättöruokaakin" . Sitä vain ei viitsi raportoida jauhelihakastikkeesta ja kuoriperunasta :-) . Hiljaisuus blogissa tarkoittaa yleensä sitä, että syömme joko em. ruokaa tai sitten emme ehdi toimitus- yms. kiireiltä kuin heittää pakastepizzan uuniin.

Koekeittiömme esittelyssä jo mainitsinkin jotain niistä raaka-aineista, joita koekeittömme käyttää. Liharuuissa meillä on yleensä joko broiskua, nautaa, poroa, hirveä tai kalaa.

Possua pyrimme välttämään. Joskus sitä tulee salakavalasti syötyä jossain valmishötöruuassa tai leikkeleessä leivän päällä, mutta tietoisesti emme valmista siitä itse mitään ruokaa. Koekeittiössämme soi Bob Dylanin musiikki. Hänkään ei uuden Muistelmat Osa 1 -kirjansa mukaan syö sikaa. Syyksi Dylan heittää:" En syö mitään sellaista, jossa on kolmannes rottaa, kolmannes kissaa ja kolmannes koiraa. Se ei maistu... silleen oikealta." Koekeittiömme syyt ovat yhtä hatusta vedettyjä.

Olemme tehneet epätieteellistä tutkimusta possusta irtoavasta paistinrasvasta. Kun paistetun possun pistää jääkaappiin, tai vaikka sen antaisi olla huoneenlämmössäkin jäähtymässä, hyytyy sen rasva ihan tönköksi. Samaa ilmiötä emme ole huomanneet naudan eikä broilerin rasvan kanssa. Olemme tästä sitten vetäneet oman johtopäätelmämme: rasva tönkkööntynee ihmisen sisälläkin samalla tavalla aiheuttaen erilaisia tukoksia. Teoriaamme vahvistaa myös kertomus yhdestä sukulaisestani, joka kerran epähuomiossa kaatoi joulukinkun paistorasvaa viemäristä alas (niinhän ei saa tehdä!), ja viemäri tukkeutui todella pahasti. Niin että viemärin putkisto on kuitenkin paljon suurempi kuin ihmisen "putkisto"... Muuten sianlihan maku on kyllä hyvää ja olemme sitä syöneet todella antaumuksella ennen tätä epätieteellistä huomiotamme ;-) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti