lauantai 28. tammikuuta 2006

Kääretorttuleivos (*****)

Joskus puhelin voi soida ja yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan. Toisinaan sitä tekee mieli herkutella ihan muuten vaan. Tämä leivonnainen syntyy noin puolessa tunnissa, mutta lopputulos näyttää - ja etenkin maistuu todella herkulliselta. Kääretorttuleivoksilla tai -kakulla olemme koekeittiössämme juhlineet jo monet raatilaisten merkkipäivätkin. Koska kakusta tulee sopivan pieni, niin se ei jää myöskään roikkumaan jääkaapin uumeniin pakkosyötäväksi. Kääretorttupohja on myös gluteeniton.
Näitä tervitaan:

  • 3 munaa

  • 1½ dl sokeria

  • 3/4 dl perunajauhoja

  • 2 rkl kaakaojauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • vaahtoutuvaa kermaa tms. valmistetta

  • hilloa, banaania tai säilykehedelmiä tms. mieluista täytekakun täytettä


  1. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.

  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

  3. Yhdistele keskenään kaikki jauhot ja leivinjauhe ja lisää se seuloen vaahtoon.

  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

  5. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 5 minuttia. Paistamista kannattaa vahtia, sillä ohut torttupohja kypsyy todella sähäkästi. Mikäli pinta pääsee palamaan (koekeittiössämme näin käy alvariinsa ;-) ) niin tummennutta pintaa pystyy aika helposti rapsuttamaan pois eikä maku kärsi.

  6. Ripottele hieman sokeria paistuneen torttupohjan pinnalle ja kumoa se esim. leivinpaperin päälle.

  7. Poista paistopaperi varovasti. Jos se ei irtoa helposti niin voitele paistopaperin pinta kylmällä vedellä.

  8. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tortun pinnalle mieluisesi täytekakun täytteet. Me olemme olemme kaikkein laiskimpina/kiireisimpinä hetkinä heittäneet sisälle vain mansikkahilloa, banaania ja kermavaahtoa.

  9. Rullaa pohja tortuksi. Voit jakaa sen valmiiksi annaosleivoksiksi ja koristella mielesi mukaan. Toinen vaihtoehto on koristella koko torttu täytekakuksi kermavaahdolla ja hipsuttaa pinnalle esim. nonparelleja, hedelmiä tms.

Tätä reseptiä olemme siis koekeittiössämme toistaneet useaan otteeseen ja aina se on ollut kaikkien raatilaistemme mielestä erittäin maukasta herkkua! Koska tämä on niin helppo ja nopea tehdä niin tälle ei voi olla antamatta muuta tähtimäärää kuin täydet viisi.

Vielä tähän lopuksi. Koekeittiömme kokeili eilen myös Iloisen leipurin ruokablogista Vierasvarapullia. Hyvältä maistuivat nekin :-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti