tiistai 30. toukokuuta 2006

Herkullinen linssimuhennos ja omenaraastekakku

Tänään keittiössämme oli jälleen vieras, jolle oli mukava kokata jotain pöytään laitettavaa. Vinkkejä vierastarjoiluun kävin hakemassa Hellapoliisilta.Hänen blogistaan tarjoiluuni päätyi omenraastekakku,jota voin suositella lämpimästi muillekin. Kakku on mehevän ja hyvän makuinen, eikä sen valmistaminen ollut konstikasta. Jopa raatimme vaativammat jäsenet, lapset, pitivät kakusta kovasti. Niinpä tuo kakku tuli syötyä jo heti tänään. Hellapoliisin tapaan en tehnyt kakkuun kuorrutetta.

Ruuaksi tarjosin nopeasti ja "itsestään" valmistuvaa Herkullista linssimuhennosta. Tämän linssimuhennoksen ohje löytyy myös Risentan punaisen linssin pakkauksesta.

Herkullinen linssimuhennos

(4-5 annosta)

  • 2 sipulia

  • 2 dl punaisia linssejä

  • 4 dl kasvislientä

  • 1 tölkki tomaattimurskaa

  • 2 rkl tomaattisosetta (minä käytin ketsuppia)

  • 1 tl oreganoa (minä korvasin tämän pizzamausteella)

  • mustapippuria

  • (laitoin lisäksi valkopippuria)

  • (tähän olisi sopinut hyvin myös chilit tai Tabasco-kastike, mutta vieraan tuntien välttelin tulisia mausteita - kaikki eivät pidä tulisesti maustetusta ruuasta)

Silppua sipulit ja huuhdo linssit. Keitä niitä kasvisliemessä 5-6 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta tomaattisoseella (ketsupilla) ja mausteilla.

Itse tarjosin linssimuhennoksen ihan vain leivän ja tuoreiden vihanneksien kanssa, mutta muhennos sopii myös spaghetin, riisin ja papujen kastikkeeksi. Voipa sitä laittaa lasagneenkin sekä piirakoiden ja pizzojen täytteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti