Valitettavasti en ehtinyt ottamaan pataruuastamme kuvaa, mutta ainekset olivat jotakuinkin seuraavanlaiset:
- kanasuikaleita
- kesäkurpitsaa
- varsiselleriä
- paprika
- (omena olisi sopinut hyvin soppaan myös)
- sipulia
- porkkanaa
- kanalientä
- keitettyä täysjyväriisiä
- suolaa
Homma lähti kasvisten pilkkomisesta ja kanasuikaleiden ruskistamisesta.Sen jälkeen vain kasvikset kanojen seuraksi ja vettä päälle niin, että ainekset peittyvät. Lisätään kanaliemikuutio ja annetaan hautua. Laitetaan riisit keittymään. Lopuksi kipataan valmiit riisit pataan ja annetaan vielä kiehua hetkisen.
Tarjotaan raikkaan veden ja leivän + salaatin kanssa.
Hyvää oli Louhettaren pata,
VastaaPoistatäysjyväriisi antoi ruualle täyteläisen, ruokaisan mauan ja kasvikset puolestaan kevensivät keitosta suloisesti.
Kannattaa kokeilla tätä pataa. Ja se omppu paloiteltuna on broilerin hyvä kaveri.
Buon apetito!
riitta