lauantai 27. toukokuuta 2006

"Belfastin pata" (****)

Helatorstaina koekeittiössämme oli myös vieraita. Toinen heistä oli juuri lentänyt koto-Suomeen Irlannista ja niinpä päätimme ilahduttaa matkalaista "Belfastin padalla". Pata oli kyllä hyvää, vaikka sillä ei ollut oikeasti mitään tekemistä Belfastin kanssa ;-) Tietääkö joku, onko sellaista ruokaa oikeasti olemassa kuin Belfastin pata, ja jos on niin mitä siihen siihen tulee?

Valitettavasti en ehtinyt ottamaan pataruuastamme kuvaa, mutta ainekset olivat jotakuinkin seuraavanlaiset:

  • kanasuikaleita

  • kesäkurpitsaa

  • varsiselleriä

  • paprika

  • (omena olisi sopinut hyvin soppaan myös)

  • sipulia

  • porkkanaa

  • kanalientä

  • keitettyä täysjyväriisiä

  • suolaa

Homma lähti kasvisten pilkkomisesta ja kanasuikaleiden ruskistamisesta.Sen jälkeen vain kasvikset kanojen seuraksi ja vettä päälle niin, että ainekset peittyvät. Lisätään kanaliemikuutio ja annetaan hautua. Laitetaan riisit keittymään. Lopuksi kipataan valmiit riisit pataan ja annetaan vielä kiehua hetkisen.

Tarjotaan raikkaan veden ja leivän + salaatin kanssa.

1 kommentti:

  1. Hyvää oli Louhettaren pata,
    täysjyväriisi antoi ruualle täyteläisen, ruokaisan mauan ja kasvikset puolestaan kevensivät keitosta suloisesti.
    Kannattaa kokeilla tätä pataa. Ja se omppu paloiteltuna on broilerin hyvä kaveri.

    Buon apetito!
    riitta

    VastaaPoista