![]() |
Maukkaat tomaatit ovat valmiina uuniin. Lorauta oliiviöljy tomaattien päälle viimeisenä, jolloin mausteet pääsevät imeytymään tomaattiin kunnolla. |
Vaikka lehtipihvit maistuivat herkulliselta, olivat nämä uunitomaatit kuitenkin se lautasen paras juttu. Yhdessä lihan kanssa ne muodostivat taivaallisen herkullisen kombinaation, ollen grilliruoalle hyvä lisäke. Valkosipulin ystävinä pidimme kovasti tomaattien päälle rapsakoiksi paahtuneista valkosipulilastuista, ja kun teimme näitä tomaatteja kahtena päivänä peräkkäin, laitoimme toisella kerralla entistä enemmän valkosipulia tomaattien päälle.
Uunitomaatit valkosipulilastuilla
tomaatteja tarpeen mukaansuolaa
steviaa (makeutusainetta tai sokeria)
oliiviöljyä
valkosipulin kynsiä
tuoretta basilikaa
mustapippuria
Napsauta uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat uunivuokaan halkaistu pinta ylöspäin.
Ripottele puolikkaille vähän suolaa, mustapippuria ja steviaa. Lado tomaattien päälle lastuiksi leikattu valkosipuli ja silputtu basilika. Lorauta viimeiseksi tomaattien pinnalle oliiviöljyä.
Napsauta uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat uunivuokaan halkaistu pinta ylöspäin.
Ripottele puolikkaille vähän suolaa, mustapippuria ja steviaa. Lado tomaattien päälle lastuiksi leikattu valkosipuli ja silputtu basilika. Lorauta viimeiseksi tomaattien pinnalle oliiviöljyä.
Kypsennä tomaatteja noin 30 minuuttia ja napsauta sen jälkeen uuni pois päältä. Anna tomaattien olla vielä uunin jälkilämmössä noin 15 minuuttia. Tarjoa grillatun lihan tai kala lisäkkeenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti