keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Taivaalliset uunitomaatit rapeilla valkosipulilastuilla

Maukkaat tomaatit ovat valmiina uuniin.
Lorauta oliiviöljy tomaattien päälle viimeisenä, jolloin mausteet
pääsevät imeytymään tomaattiin kunnolla.
Viime viikonloppuna meidän perhe avasi oman grillikauden ja paistoimme häränlehtipihvejä. Niiden lisäkkeeksi tein uunitomaatteja, jotka sopivat hyvin tähän meidän vähähiilihydraattiseen ruokavalioommekin. (Tomaattien hiilareita emme laske, sillä tomskut ovat niin hyviä monella tavalla, että hiilarimäärä kompensoituu niillä muilla hyvillä asioilla ;-) Niin, ja eihän niitä tomaatteja joka päivä edes syödä).

Vaikka lehtipihvit maistuivat herkulliselta, olivat nämä uunitomaatit kuitenkin se lautasen paras juttu. Yhdessä lihan kanssa ne muodostivat taivaallisen herkullisen kombinaation, ollen grilliruoalle hyvä lisäke. Valkosipulin ystävinä pidimme kovasti tomaattien päälle rapsakoiksi paahtuneista valkosipulilastuista,  ja kun teimme näitä tomaatteja kahtena päivänä peräkkäin, laitoimme toisella kerralla entistä enemmän valkosipulia tomaattien päälle.

Uunitomaatit valkosipulilastuilla

tomaatteja tarpeen mukaan
suolaa
steviaa (makeutusainetta tai sokeria)
oliiviöljyä
valkosipulin kynsiä
tuoretta basilikaa
mustapippuria


Napsauta uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat uunivuokaan halkaistu pinta ylöspäin.
Ripottele puolikkaille vähän suolaa, mustapippuria ja steviaa. Lado tomaattien päälle lastuiksi leikattu valkosipuli ja silputtu basilika. Lorauta viimeiseksi tomaattien pinnalle oliiviöljyä.
Kypsennä tomaatteja noin 30 minuuttia ja napsauta sen jälkeen uuni pois päältä. Anna tomaattien olla vielä uunin jälkilämmössä noin 15 minuuttia. Tarjoa grillatun lihan tai kala lisäkkeenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti