torstai 9. toukokuuta 2013

Karpin Lindströmin lasagne

Helposti valmistuva jauheliha-kesäkurpitsa-punajuuri-
jauhelihalaatikko on maukasta vähähiilihydraattista karpin kotiruokaa.
Kuvanlaatikko on vasta menossa uuniin.
Tämän ruoan tein oikeastaan jo viikkoja sitten, mutta "hoksasin" kuvan nyt vasta tuolta kännykän ladatuista kuvista. Sen muistan, että tämäkin ruoka on lajissaan niin hyvää, että ei kaipaa yhtään takaisin hiilarihuuruiseen elämään. Karpin arkiruokaa parhaimmillaan!

Mitään tarkkoja ruoka-ainemääriä minulla ei ole tähän reseptiin antaa, sillä tein ruuan ns. omasta päästäni ja näppituntumalla.


Karpin Lindströmin lasagne


400-600 g jauhelihaa
sipulia
valkosipulia
1 kesäkurpitsa
juustoraastetta
keitetty punajuuri
1 prk creme fraiche
kuohukermaa
suolaa
pippuria ja mausteita maun mukaan
oliiviöljyä

  1. Paista jauhelihaa ja lisää  kuutioidut punajuuret, sipulisilppu sekä pilkottu tai puristetuttu valkosipuli sekä suola ja pippuri. 
  2. Sudi oliiviöljy vuoan pohjalle ja lado pyöreiksi leikattuja kesäkurpitsaviipaleita pohjalle. Laita kurpitsojen päälle jauhelihakerros (= kaada kaikki jauhelihat) ja  lado uusi kurpitsakerros sitten sen päälle. 
  3. Notkista creme fraiche kuohukermalla ja kaada tasaisesti vuokaan.
  4. Lisää pinnalle juustoraaste
  5. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia.

Siskonmakkaraa!

Siskonmakkarapullat

Ei varsinaisesti liity mitenkään ylempään ruokaan, mutta laitetaan vielä tähän samaan postaukseen tämäkin. Nuo epämääriset nökäreet ovat paistinpannulla voissa paistettuja siskonmakkaroita. Yhdestä makkarasta puristaa kolme pientä "pullaa". Meidän perheessä vain esikoinen ja minä tykästyimme näihin namipalloihin. Muiden mielestä ne olivat lähinnä "ällöjä". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti