torstai 12. huhtikuuta 2012

Oranssilla Kenwoodilla lapsuusmuistojen tiikerikakkua


Noin kuukausi sitten kolme vuotta vanha monitoimikoneeni sanoi lopullisesti sopimuksensa irti. Se oli sellainen noin satasen vempele. Tiistaina äiti tuli käymään ja hän toi nurkistaan pyörimästä tosi retron Kenwoodin. Ohjekirjan mukaan tuo retrovempele on joskus raastanut, pusertanut, möyhentänyt ja jauhanut sekä vatkannut. Nyt Kenwoodin mukana oli vatkain, taikinakoukku ja jokin tunnistamaton osa.

Raastaminen täytyy vielä toistaiseksi siis tehdä käsin ellei sitten hommaa tällaista (keittiökonefriikkinä olen jo pitkään haaveillut tuollaisesta).

Mieheni mielestä retrokaverillamme on vähän liiankin säväyttävän oranssinen väritys. Jep, tätä ei kyllä ihan helpolla "upoteta" nykykeittiöön, mutta sen ajan keittiöiden värityksiin retromasiina on istunut tosi hyvin - ainakin meidän silloinen oranssi kahvinkeitin niin teki.

Kato on käynyt eli kakku on taianomaisesti hävinnyt parempiin suihin :-)
Hyvin pelitti tuo äidin kirpputorilta löytämä vanha Kenwoodi ja sain tehtyä tiikerikakun taikinan sillä tosi kätevästi.  Tiikerikakku on mielestäni kyllä yhtä retrojuttu kuin Kenwoodikin, sillä muistan kakun jo omasta lapsuudestani herkullisena leipomuksena, jota äiti leipoi usein vierasvaraksi.

Tiikerikakkua olen tehnyt myös itse usein ja se yksi omien lastenikin  suosikkiherkuista. Tällä kertaa kokeilin  tehdä kakun eri reseptillä kuin yleensä. Kotikki.netistä löytyikin hyvä  ohje. Omassa tutussa reseptissäni munanvalkuaiset vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi ja tässä ohjeessa tuo vaihe oikaistiin. Maku oli lasten mielestä yhtä hyvä, ellei jopa parempi kuin aiemmin.

Kuvassa vielä tuo Kenwoodin omituinen osa. Lienekö se myös joku taikinakoukku esim. hiivataikinalle?


Hiukan kosteusvaurioita kärsineestä Kenwood-ohjekirjasta löytyy monia mielenkiintoisia reseptejä.

Mutta nyt taidan mennä keittämään kahvia ja maistamaan miehenkin kanssa tiikerikakkua :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti