sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Munaton kakkupohja ja Black Forest - kakku

Pääsiäisenä pitäisi kaiketi syödä kananmunia, mutta kun niitä on tullut tässä arkena syötyä nyt niin paljon, päätettiin jättää munat pääsiäisenä vähän vähemmälle. Munat ovat pääsiäisen sesonkiruokaa ja kun nyt "koko Suomi" karppaa, ovat kauppojen munahyllyt näin pääsiäisen aikaan ihan tyhjillään.

Tähän intialaiseen kakkupohjaan  ei tule munia lainkaan ja  ohjeen erikoisuutena ovat kondensoitu maito sekä Coca Cola.

Munaton suklainen kakkupohja pienelle porukalle

n. 400 g kondensoitua maitoa
125 g voita
2 dl Coca Colaa
225 g vehnäjauhoja
2-3 ruokalusikallista kaakaojauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen ruususuolaa


Sulata kattilassa voi ja anna sen sitten jäähtyä. Lisää sulaneeseen voihin kondensoitu maito.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää jauhoihin vuorotellen voisula-maitoseosta ja kolajuomaa. Voitele uunipelti ja kaada taikina pellille. Paista 175 asteessa noin 20-35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Isoa kakkua varten tarvitset 2-3 kakkupohjaa.

Black Forest - kakku pienelle porukalle

n. 3 dl kuohukermaa
n. 1 rkl intiaanisokeria tai tavallista sokeria
1-3 tippaa vanilja-aromia
kirsikoita tai vadelmia tai mansikkaa
rouhittua suklaata

Kostuttamiseen:
n. 2 dl vettä
luraus rommiesanssia tai aitoa rommia
n. 1 rkl intiaanisokeria tai tavallista sokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi. Makeuta sokerilla ja mausta vanilja-aromilla tai vaniljasokerilla.

Sekoita veteen rommiesanssi tai rommi sekä sokeri.

Jaa kakkupohja neljään tai kolmeen osaan. Kostuta se romminmakuisella sokerivedellä. Laita kermavaahtoa ja kirsikoita/vadelmia/mansikoita. Toista vaiheet kaikissa kerroksissa. Koristele päällimmäinen kerros ja kakun reunat kermavaahdolla raastetulla suklaalla ja kirsikoilla/vadelmilla/mansikoilla.



Tästä kakusta olisi tullut kauniimpi, jos olisin viitsinyt leikata pohjan tasaiseksi neliöksi, mutta sitten olisi tullut hukkareunaa niin paljon, että ajattelin kakun kelpaavan kotitarpeiksi. Juhlakakkua tehdessä olisin tietenkin huolellisempi ja vatkaisin ehkä tuota kermaakin vähän enemmän...  :-) Kakkua varten olimme ostaneet kyllä suklaatakin, mutta koristeluhetkellä se oli kadonnut mystisesti jonnekin, niin että tämä kakku jäi nyt ilman suklaata.











Tässä vielä pari videota, jotka inspiroivat minua tämän kakun tekemisessä:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti