keskiviikko 8. maaliskuuta 2006

Tomaattinen linssikeitto (****)

Minun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla linssejä ruoanlaitossa. Ostin pussillisen linssejä paikallisesta terveyskaupasta ja sain neuvoksi, että linssit sopivat oikeastaan kaikkeen ruoanlaittoon - keitoista kastikkeisiin.

Koekeittiön muu väki oli vähän epäluuloinen moisten pillerin näköisten nappuloiden suhteen, mutta siitä huolimatta pistin padan porisemaan. Annoksesta syö neljä lautasellista, joten leivän ja salaatin kanssa ruoka on niin tukeva, että se pitää nälän loitolla pitkään.



Näitä tarvitset:

1 (puna)sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl tuoreinkiviääriä
1 kasvisliemikuutio
½ tlk tomaattimurskaa
2 dl punaisia linssejä
öljyä,laakerinlehti tai liperiä ja vettä

  1. Silppua sipuli, valkosipulinkynsi ja noin 1 tl
    inkivääriä.

  2. Kuullota edellä mainitut kattilan pohjalla
    öljytilkassa.

  3. Huuhtele 2 dl linssejä ja lisää ne kattilaan.
    Lisää linssien päälle 8 dl vettä,
    kasvisliemikuutio ja laakerinlehti tai liperiä.

  4. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää ½ purkkia
    tomaattimurskaa ja anna kiehua hetken aikaa lisää.

Keitto saa vielä syvyyttä ja makua valkopippurilla ja vihreällä tai/ja punaisella Tabascokastikkeella.

Raatimme aikuisväestö antoi keitolle neljä tähteä, lapset olivat niin epäluuloisia keiton suhteen, että he turvautuivat toiseen ruokalajiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti