torstai 8. kesäkuuta 2017

Suussasulavat gluteenittomat pikkuleivät

Lapsena ja nuorena olin ahkera 4H-kerholainen. Kerhossa oppi paljon hyödyllisiä taitoja, kuten paidan silittämistä ja aina välillä me myös leivoimme tai kokkasimme. Muistan kun kerran teimme aivan älyttömän hyviä pikkuleipiä, joihin tuli perunajauhjoja. Teinkin 4H-neuvojamme Laimin antaman reseptin mukaan näitä pikkuleipiä usein, mutta vuosien varrella tuo nimenomainen resepti on harmikseni kadonnut. Vasta viime viikolla löysin netin ihmeellisestä maailmasta tämän ohjeen ja ajattelin, että tämä näyttää samalta ohjeelta, jonka Laimilta joskus sain. Kokeiltuani reseptiä, totesin, että samalta ihanalta maistuvat. Meidän perheen teinitkin totesivat, että nämä ovat yksiä parhaita keksejä, joita ovat syöneet. Yksinkertainen on yleensä parasta.

Näiden pikkuleipien jauhoina käytetään ainoastaan perunajauhjoja, joten keksit sopivat myös gluteenittomiksi tarjottaviksi.



Lillin (Laimin ;-) ) suussa sulavat pikkuleivät

Ohjeesta tulee noin 50 pikkuleipää

125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 dl perunajauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää siivilän läpi vaniljasokeri ja perunajauhot. Tee taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä palloja ja sitten litistä ne haarukalla littanoiksi. Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Kiitos ohjeesta  Ninnin leivonnaiset -blogille, josta itse ohjeen bongasin. Tämä oli hieno aikamatka lapsuuteen. Keksit ovat helppotekoisia. Näitä varmasti teen johonkin juhliinkin, mutta silloin paistan nämä kahdella pellillä, sillä uunissa pikkuleivät vähän turpoavat isommiksi, ja jos on liian täysinäinen pelli, tarttuvat pikkuleivät toisiinsa kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti