tiistai 3. syyskuuta 2013

Meksikolainen lihasalaatti

Salaattiruokia tulee syötyä harmittavan vähän, niin hyviä kuin ne ovatkin. Yleensä salaatti on vain lisukkeena täyttämässä lautasen toista puolikasta.

Eilen kuitenkin päätin kokeilla tehdä meksikolaista lihaisaa salaattia ja kylläpä se olikin hyvää. Salaatin ohjeessa käytetään naudanlihaa, mutta salaatin voinee tehdä ihan hyvin vaikka mistä lihasta. Vaikka salaattiin laitetaankin tuoretta chiliä, ei maku silti ole lainkaan tulinen, etenkin jos chileistä raaputtaa ensin siemet pois.

Meksikolainen lihasalaatti

(4 hengelle)


300g kypsää naudanlihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 chilipaprika
1 tlk (n. 375g) keitettyjä tai tölkitettyjä kidneypapuja
100 g pakastettuja maissinjyviä

Viinietikkakastike

1 rkl ketsuppia
1 tl mielellään vahvaa sinappia suolaa
mustapippuria (mieluiten vastajauhettua)
4 rkl punaviinietikkaa
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä (meillä tämä oli sattumalta loppunut, joten käytin ihan tavallista rapsiöljyä ja ihan ok toimi sekin tässä)

Lisäksi:
1 nippu ruohosipulia

  1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi ja kuorittu sipuli pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna valkosipuli ja chili. Huuhtele pavut lävikössä kylmällä vedellä. Kiehauta pakastemaissit. Sekoita salaattiainekset keskenään.
  3. Sekoita viinietikkakastikkeen ainekset toisessa kulhossa ja sekoita salaattiin.
  4. Anna salaatin maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ja ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti