sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Milanolaiset kaurapihvit

Pian vietetään taas Ravintolapäivää (16.2.2014), ja jos perustaisin päiväksi oman ravintolan voisi tämä, itseni noin viisitoista vuotta sitten hurmannut, kasvisruoka olla yksi varteenotettava tarjottava. Reseptin bongasin joskus ysäriluvulla jostain kasvisruokakirjasta, mutta en silloin valitettavasti kirjoittanut kirjan nimeä ylös, joten en osaa kertoa tarkemmin reseptin lähdettä. Jostain helsinkiläisestä kasvisruokaravintolasta kirjassa kerrottiin...

Kun kerran tein näitä pihvejä ja kastiketta, kyseli  ruokavieraani ollut isäni, että mitä ihmeen lihaa tämä pihvi oikein on, kun on niin hyvää. Hän ei oikein ollut uskoa korviaan, kun sanoin pihvin olevan kauraa ;-) 

Milanolaiset kaurapihvit 

(noin 4 hengelle)

Pihvit:
Raikas vihersalaatti kruunaa
tämän herkkuruoan.
2 rkl voita tai kasvismargariinia tai öljyä
1 sipuli
1 pieni purjo
5 dl kasvislientä
1 tl (meri)suolaa
1 tl timjamia
1 tl meiramia
160 g kauraryynejä tai reilu 1,5-2 dl kaurahiutaleita
3 kananmunaa
2 rkl väkevähköä sinappia
1 tl kokonaisia viherpippuria
1 nippu ruohosipulia
korppujauhoja suurustamiseen
oliiviöljyä paistamiseen

  1. Sulata rasva kattilassa ja ruskista kuutioidut vihannekset kevyesti.
  2. Kaada vihannesten päälle kasvisliemi, mausta suolalla , timjamilla ja sekoita joukkoon kauraryynit tai kaurahiutaleet. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 30 minuuttia (kaurahiutaleita käytettäessä noin 10 min).
  3. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Lisää sitten kananmunat, sinappi, pippurit ja hienonnettu ruohosipuli.
  4. Lisää korppujauhoja, jos taikina on liian löysää. 
  5. Muotoile taikinasta pihvejä
  6. Paista pihvit öljyssä kullankeltaisiksi ja pidä ne lämpimässä. Itse olen niin laiska paistaja, että teen pihvit uunissa. Tällöin paistan niitä 200 asteessa uunin noin 20-30 min. 
Voit paistaa pihvit myös uunissa. 


Kastike:
2 rkl voita tai kasvismargariinia tai öljyä
1 sipuli
1 punainen paprika
1 purkki maissia
1 dl tomaattiketsuppia
1,5 dl kasvislientä
1,5 dl creme fraichea
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
muutama tippa Tabasco-kastiketta
(ripaus sokeria vaikka itse jätän sokerin pois, koska ketsuppi tuo mielestäni jo aivan riittävästi makeutta)

  1. Sulata kastiketta varten voi tai margariini kattilassa ja ruskista hienonnettu sipuli ja kuutioiksi leikattu paprika kevyesti.
  2. Lisää valutettu maissi, ketsuppi ja kasvisliemi.
  3. Sekoita joukkoon creme fraiche, mausta curryjauheella, paprikalla, Tavascolla, suolalla pippurilla ja sokerilla
Tarjoile pihvit kastikkeen ja raikkaan vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti